Sabine

Het kan grote gevolgen hebben voor je ijzeropname

Als we een ding mogen aannemen over de algemene gezondheidskennis van de Nederlandse bevolking, is het wel dat iedereen weet hoe belangrijk ijzer is. Wie een ijzertekort heeft voelt zich vaak moe en futloos. Des te belangrijk is het om te zorgen dat je er genoeg van binnenkrijgt en om die reden is het erg belangrijk dat je geen koffie of thee drinkt rond etenstijd.

Koffie en thee kunnen je ijzeropname beperken.

Cafeïne

Bij een ijzertekort moeten we niet meteen denken aan koffie of thee. Toch kunnen deze drankjes ervoor zorgen dat je te weinig ijzer binnenkrijgt. Voedingsdeskundige Christina Merryfield, werkzaam bij het ziekenhuis van Bupa Cromwell, vertelt aan Cosmopolitan UK dat je deze dranken beter links kunt laten liggen wanneer je bijna gaat eten of aan het eten bent. “Wanneer je thee en koffie drinkt tijdens de maaltijd, zorgt dit ervoor dat je lichaam ijzer niet goed kan opnemen.”

IJzertekort

Als je niet genoeg ijzer binnenkrijgt, kun je snel moe worden en kan ademen lastig worden. Overigens is niet alleen een kopje koffie of thee een belemmerende factor wanneer het aankomt op ijzeropname. Christina Merryfield waarschuwt dat vrouwen met een zware menstruatie ook een groter risico lopen op een ijzertekort.

Lees ook: Drink jij elke ochtend koffie? Dít is het best moment voor je bakkie troost

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping, Cosmopolitan UK | Beeld: Pexels