Tjitske

Op dit moment kun je het beste je kopje koffie drinken

Veel mensen zetten als ze ontwaken meteen een bakje koffie, want zonder kunnen ze niet wakker worden. Je komt moe en suf je bed uit en grijpt meteen naar het zwarte goud. Maar wist je dat de ochtend niet het beste moment is om koffie te drinken? In veel gevallen is het juist beter om even te wachten om een optimale cafeïneboost te krijgen.

Voortaan wachten we even met koffiedrinken.

Wakker blijven

Het is niet meer dan logisch dat veel mensen ‘s ochtends meteen zin hebben in koffie. Je bent nog moe en je wil graag wakker worden. Echter, voor veel mensen is het niet nodig om meteen in de ochtend al een bakkie te doen. Als je een goede nachtrust hebt gehad heb je, als het goed is, genoeg energie om er even tegenaan te kunnen. In dat geval is het juist beter om iets later op de ochtend of ‘s middags naar het koffiezetapparaat te lopen, juist op het moment dat je een beetje begint in te kakken. Op dat moment heb je echt baat bij de cafeïne om je weer wakker te schudden.

Te veel koffie

Het is ook niet de bedoeling om te veel cafeïne binnen te krijgen. Je kunt hierdoor gaan trillen, hoofdpijn krijgen en last hebben van stemmingswisselingen. Daarnaast zorgt cafeïne ervoor dat je water uitstoot waardoor je sneller uitdroogt. Ook is een teveel aan koffie niet goed voor je bloeddruk. Daarom is het beter om pas naar de koffiekan te grijpen wanneer je het nodig hebt, dan krijg je ook niet snel te veel binnen.

Nuchtere maag

Naast het feit dat je later op de dag meer profijt hebt van cafeïne, is er nog een reden waarom je ‘s ochtends de koffie beter even kunt laten staan. Uit onderzoek van het National Centre for Biotechnology Information is gebleken dat wanneer je koffie drinkt op een nuchter maag, je last kunt krijgen van maagzuur en een opgeblazen gevoel. Dit komt omdat je maagzuur niet goed samengaat met koffie. Kun je echt niet zonder je Nespresso in de ochtend? Zorg er dan voor dat je altijd eerst wat eet.

Lees ook: Wat is gezonder: koffiepads of de ouderwetse filterkoffie?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: PureWow, Men’s Health | Beeld: Pexels