Naomi

Deze etenswaren zorgen ervoor dat je zonder knoflookadem door het leven gaat

Knoflook is een hele geliefde smaakmaker. Pastasaus? Knoflook. Saladedressing? Knoflook. Dipsaus? Je raadt het al: knoflook! Eén nadeel van deze smaakmaker is dat je er niet heel smakelijk van gaat ruiken. Dat komt omdat knoflook niet af te breken is door je spijsvertering en daarom zoekt het zijn uitweg via je zweet, adem en plas. Gelukkig is een knoflookadem heel makkelijk op te lossen met ander eten. Kookfans zet ze voor je op een rijtje. 

Melk
Melk werkt neutraliserend. Door die functie is het in staat om te zorgen dat de knoflook niet in je bloedbaan terecht kan komen en daardoor is het een perfect middeltje voor die nare geur. In de Journal of Food Science staat wel dat je dan het beste kan kiezen voor volle melk.

Peterselie, munt of citroen
Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat kauwen op peterselie, munt of citroen kan helpen om de knoflook weg te halen. Als je niet rauw wil kauwen op deze voedingsmiddelen, dan kan je er ook thee van trekken. Verse muntthee is echt geen straf!

Koffieboon
Ook kauwen op een koffieboon doet wonderen. Stop na het eten van een knoflookrijk gerecht een koffieboon in je mond en kauw ‘m helemaal fijn. De geur van koffie en knoflook zullen zich mengen, waardoor de knoflook niet meer overheerst. Een kopje koffie drinken kan natuurlijk ook.

Tongschrapen
Tandenpoetsen lijkt vaak niet te helpen. Dat komt doordat de bacteriën vaak achterop je tong blijven plakken. Door met je tandenborstel over je tong te schrapen (kokhalzen niet uitgesloten) kan je al deze bacteriën verwijderen en zal de knoflookgeur afnemen.

Mocht al het bovenstaande niet meer werken, dan kan je altijd nog de After Garlic pillen gebruiken. Deze pilletjes neutraliseren de geur en zin te koop bij onder andere Albert Heijn en De Tuinen.

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Viva | Beeld: Pexels