Sabine

Dat zijn er nogal wat!

In de decembermaand kan het velen wat minder schelen dat er wat meer calorieën naar binnen worden gewerkt. Dit uit zich in het eten van zuurstokken, chocoladekoekjes en kerstkransjes. Maar hoeveel van het laatst genoemde moet je eigenlijk verorberen voordat er een kilo aanzit?

Kerstkransjes
Nu kerst in zicht is, kun je er gewoon niet meer omheen: kerstkransjes. Ze zijn overal: in de schappen van de supermarkt, in je kerstpakket en zelfs op een schaaltje op tafel tijdens het kopje koffie bij je buurvrouw. Alleen willen we wel voorkomen dat we 2018 kilo’s zwaarder ingaan dan we in 2017 waren. Dus… hoeveel kransjes moeten we eigenlijk eten voordat we er een kilo van aankomen?

Calorieën
Hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell vertelde eens aan Libelle dat je ongeveer 7000 calorieën extra moet eten om een kilo aan te komen. Je moet dus best wat kransjes in je mik stoppen voordat je dat aantal calorieën
aantikt. Neem nu van die heerlijke musket kerstkransjes. Een zo’n kransje bevat ongeveer 26 calorieën*. Je moet dus ongeveer 270 kerstkransjes eten voordat je aan die 7000 calorieën komt. Valt dus best mee!

*Voor dit voorbeeld gebruikten wij de Christmas Chocolate Rings van de Action.

Lees ook: Zó maak je de allerlekkerste chocoladetruffels met Baileys voor de feestdagen!

Dit recept bewaren voor later? Pin hem op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Kookfans