kauwgom

De feiten en fabels over kauwgom

Het lijkt heel onschuldig; een stukje kauwgom waar je een tijdje op kauwt en dan uitspuugt. Het bevat bijna geen calorieën en je slikt het niet eens door (meestal dan). Maar wist je wel dat dat kleine stukje gom heel erg slecht voor je lichaam is?

Bijna niemand weet dit.

Verbannen

Kauwgom wordt door heel veel mensen regelmatig gegeten omdat we denken dat het onze adem frisser laat ruiken en het ons behoed voor snaaimomenten. Als het aan veel diëtisten ligt wordt het witte stukje gom verbannen uit de supermarkten, want het heeft wel heel veel nadelen voor je lichaam en je gezondheid. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben het volgende over kauwgom ontdekt.

Vetopslag

Kauwgom bevordert de vetopslag. Wat? Ja, de kunstmatige toevoegingen (zoals zoetstoffen) zijn een bedreiging voor de gezondheid. Niet alleen worden ze in verband gebracht met kanker, hart- vaatziekten en onvruchtbaarheid, ook verstoren de kunstmatige suikers de stofwisselingen en bevorderen ze vetopslag.

Snacks

Van kauwgom kunnen je darmen ook erg in de war raken: door constant ergens op te kauwen slik je ongemerkt veel meer lucht in dan normaal. Niet prettig, want dit resulteert vaak in een opgeblazen gevoel en winderigheid. Ook grijp je juist eerder naar snacks als je erop hebt gekauwd, omdat je van kauwen vaak honger krijgt. Helemaal niet zo goed dus, dat kleine witte stukje gom!

Lees ook: Stinkende vaatwasser in de keuken? Met deze tips ruikt-ie weer fris en fruitig

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: pxhere