Sommige van de kruiden heb je vast al in huis

Iedereen die van een drankje houdt, heeft waarschijnlijk weleens te diep in het glaasje gekeken. Gisteravond was dat misschien hartstikke leuk, maar de volgende ochtend zie je eruit als afgegoten patat. En die hoofdpijn is ook niet voor de poes. Gelukkig zijn er een paar kruiden die je kater kunnen verlichten.

Een kruidenthee kan al helpen!

Munt

Die munt die je gisteren voor je mojito gebruikte, kun je er weer bijpakken. Munt heeft een kalmerende werking op je maag en helpt tegen misselijkheid. Tevens zou munt er ook voor zorgen dat je een energieboost krijgt. Erg fijn als je die dag nog plannen hebt!

Kurkuma

Kurkuma wordt weleens gebruikt in huidmaskers, omdat geelwortel ontstekingsremmende eigenschappen heeft en dus kan helpen tegen puistjes. Wie een kater heeft kan ook wel wat extra kurkuma aan het eten toevoegen, want het kruid helpt je levercellen te herstellen en verzacht pijn.

Kamille

Kamillethee kreeg je vroeger waarschijnlijk al van je moeder als je ziek op bed lag. Je werd niet echt blij van de smaak, maar de thee had een kalmerende werking. Als je last hebt van een kater kun je ook thee trekken van kamille om dat bonken in je hoofd een beetje te bedaren.

Peterselie

Wie veel heeft gedronken en daarna nog even naar de kebabzaak is gegaan voor een midnight snack heeft wellicht last van een kater en van een knoflookwalm om zich heen. Twee dingen die te verhelpen zijn met een beetje peterselie. Peterselie zorgt ervoor dat je overtollig vocht kwijtraakt en daardoor raak je de gifstoffen weer kwijt. Bovendien maakt het kruid je tong schoon en maskeert het de geurtjes van knoflook.

Venkel

Als je je een stuk in de kraag dronk, kun je de volgende dag behoorlijk last hebben van buikpijn en misselijkheid. Deze kwaaltjes kunnen als sneeuw voor de zon verdwijnen met een beetje venkelthee. Bovendien is het ook nog lekker!

Gember

Maak je muntthee? Doe er dan ook meteen een beetje gember bij. Een heerlijke combinatie en ook nog eens eentje die helpt tegen die kater. Gember stimuleert immers je bloedcirculatie. Bovendien helpt het je van je buik- en hoofdpijn af, ideaal!

Lees ook: Recept: kaneelbroodjes in een handomdraai

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten, AD | Beeld: Unsplash