Naomi

Wist jij dit feitje over de kaasschaaf?

Soms stel je jezelf onbewust een vraag, maar ben je ‘m daarna weer kwijt. We gaan je met zo’n vraag helpen, namelijk: het mysterie van het kaasschaafblad. De ene variant heeft namelijk wel een blad en het andere niet. Hoe kan dat toch? 

We hebben het mysterie ontrafelt!

Geschiedenis

De kaasschaaf, we kunnen absoluut niet zonder. Laten we eerst even wat vertellen over de geschiedenis van de kaasschaaf. Hij werd in 1925 ontworpen door de Noorse timmerman Thor Bjørklund. Hij liet zich inspireren door de houtschaaf. Al in 1927 werd het hulpmiddel in massaproductie genomen en werd hij ook buiten Noorwegen verkocht. We kunnen wel stellen dat dat mensen hun leven veranderde.

Soort kaas

Ze zijn nu in alle soorten en maten verkrijgbaar, maar wij focussen ons nu op de twee meestgebruikte kaasschaven ter wereld: de kaasschaaf mét blad en de kaasschaaf zónder blad. De reden hierachter is eigenlijk heel simpel. De kaas moet een perfecte consistentie hebben, wil het geschikt zijn voor de kaasschaaf met blad. Bij jonge kaas heb je vast wel eens gemerkt dat de kaas aan je blad blijft plakken. Dat is dus ook precies de reden dat je een kaasschaaf hebt zonder blad. Zo kun je ook mooie plakjes jonge kaas afschaven. Je moet er maar opkomen…

Lees ook: Dit is waarom je kaas moet eten bij warm weer

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Lees ook: Wikipedia | Beeld: fotomontage