07 mei 2018
Desy

Het Dr. Phil dieet: ‘Afvallen is makkelijk’

‘Alweer een dieet?’, denk je waarschijnlijk bij het lezen van dit bericht. Klopt, maar volgens Dr. Phil is het meer een levensstijl. Wat is het precies en waarom loopt iedereen er tegenwoordig mee weg? Wij leggen het uit!

Met andere emoties naar eten kijken.

Emotionele band

Dr. Phil gaat ervan uit dat afvallen veel te maken heeft met de emotionele band die je met voeding hebt. Wanneer je eet als je verdrietig, boos of blij bent zul je dit ongetwijfeld herkennen. Zijn dieet mag dan eigenlijk ook niet zo genoemd worden: het is een verandering van eetpatroon, beweegpatroon en leefstijl. Afvallen komt automatisch en is volgens hem dan ook helemaal niet moeilijk. Zijn methode heeft hij geformuleerd in een boek: ‘Voel je goed in je lijf.’

Volwaardig voedingspatroon

Bij het dieet mag hoef je geen specifieke voedingsmiddelen te vermijden en hoef je ook niet allemaal moeilijke producten in huis halen. Wel wordt het je aangeraden om bepaalde dingen zoals groene thee, groenten en hele granen tot je te nemen. Daarnaast vertelt Dr. Phil je dat je kleine porties moet eten, maar dat je niet al te streng moet zijn. Drie keer per week moet je 20 minuten even lichamelijk inspannen. Je mag geen maaltijd overslaan, je moet voldoende slapen en het liefste kiezen voor vezelrijke en voedzame voedingsmiddelen.

Zeven pijlers

Klinkt bekend heel bekend en eigenlijk ook heel logisch: je leert jezelf een gezond en volwaardig voedingspatroon aan, waardoor de kans inderdaad groot is dat je afvalt. Eigenlijk precies wat de Schijf van Vijf ons altijd vertelt! Toch is het dieet van Dr. Phil wel wat anders: hij geeft je zeven sleutels tot een gezond en slank lichaam:

  1. Right Thinking: hiermee leer je negatieve gedachten op waarheid te beoordelen
  2. Healing Feeling: hierbij leer je omgaan met emotionele oorzaken van te veel eten
  3. A No-Fail Environment: het creëren van een omgeving waarin je niet blootgesteld wordt aan verleiding
  4. Mastery Over Food and Impulse Eating: krijg controle over wanneer en waarom je eet.
  5. High-Response Cost, High-Yield Nutrition: het leren kezen van de gezonde voedingsmiddelen
  6. Intentional Excercise: het integreren van beweging in het dagelijks leven.
  7. Your Circle of Support: jezelf omringen met mensen die je steunen.

Lees ook: Fantastische vacature: betaald toetjes testen bij FrieslandCampina

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: videostill