Bewaar je uien niet in de koelkast

Uien zijn een onmisbaar basisingrediënt in de keuken, alles wordt eigenlijk wel lekkerder met een gesnipperd uitje er doorheen. Wij hebben dan ook altijd wel een voorraad uien in huis, in alle soorten en maten. Rode ui, sjalotjes en gewone uien; noem het maar op. Maar hoe kan je uien nu het beste bewaren? Wij bewaarden ze eigenlijk altijd in de koelkast, maar dat schijnt toch niet zo’n goed idee te zijn. 

Dit is waarom je je uien verre van de koelkast moet houden!

Niet in de koelkast
Uien kan je het beste niet al te koel bewaren. Bij te koude temperaturen worden ze sneller zacht en zompig en hierdoor gaan alle andere producten in je koelkast ook naar ui smaken en ruiken. Dat wil je natuurlijk niet! Uien blijven langer goed als je ze op de juiste manier bewaart: een koele, droge en donkere plaats, net iets koeler dan kamertemperatuur. Een donkere kast is daarom ideaal.

Niet bij de aardappels
Leg ze in die kast overigens niet bij de aardappels, want die krijgen door de uien sneller uitlopers. Als je uien gepeld en gesneden zijn, dan kun je ze natuurlijk wel tijdelijk in de koelkast bewaren. Extra tip: als je slechts een deel van de ui gebruikt, kun je de rest invriezen. Dat blijft wel zo’n 6 maanden goed.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pexels