Hier hadden wij nog niet bij stilgestaan

Wanneer het op koken aankomt, vinden we het heerlijk om wat smaakmakers aan het eten toe te voegen. Enkel op een stronk broccoli kauwen is ook maar zo saai. Een likje boter, wat nootmuskaat en zout kunnen de groente veel lekkerder maken. Pas echter wel op met het zout. Het kan je nachtrust namelijk beïnvloeden.

Wij gaan meteen minderen.

Voedingsmiddelen

Van enkele voedingsmiddelen is wel bekend dat je er slecht van slaapt. De cafeïne in koffie kan je wakker houden en ook alcohol kan je nachtrust verstoren. Velen weten alleen niet dat ook zout je ervan kan weerhouden om lekker te slapen.

Plassen

Onderzoekers van de Nagasaka University kwamen tot de ontdekking dat zout je schoonheidsslaapje kan verstoren. Eigenlijk klinkt de verklaring best logisch. De onderzoekers stelden dat mensen die veel zout eten ’s nachts vaker naar de wc moeten dan mensen die minder zout eten. Gemiddeld gingen deze mensen twee keer zo vaak naar de wc dan mensen die weinig zout eten. Waarschijnlijk heeft dit ermee te maken dat zout vocht vasthoudt en mogelijk wil je lichaam dit vocht ’s nachts kwijt. Helaas weten alle nachtplassers onder ons dat het soms erg lastig is om na je plaspauze weer in slaap te vallen. Toch eens proberen om minder zout te eten?

Lees ook: Drink dit drankje voor je gaat slapen en reinig je darmen compleet

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Healthy Food | Beeld: Pixabay