Sara Bergsma

Of is het allemaal één pot nat?

Hüttenkäse is een voedzame kaassoort die rijk is aan eiwitten en arm aan vet. Je kunt de kaas in verschillende recepten verwerken, of gewoon lekker op een cracker smeren. De karakteristieke korrelige textuur kan misschien niet ieders favoriet zijn, maar wij vinden het heerlijk. In de supermarkt vind je naast hüttenkäse ook nog een product genaamd ‘cottage cheese‘. Zit er verschil tussen deze twee producten, of toch niet?

Multi-inzetbare kaas

Het eten van hüttenkäse is niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen hebben moeite met de korrelige structuur van de kaas en laten hem daarom liever links liggen. Het is dus een kwestie van persoonlijke voorkeur. Zonde, aangezien hüttenkäse een enorm veelzijdig product is. Probeer eens om een lepel hüttenkäse aan je pannenkoekenbeslag toe te voegen, je zult merken dat je pannenkoeken een stuk luchtiger de pan uit komen! Daarnaast is het een gezonde topping voor op pizza. Hüttenkäse zit namelijk boordevol eiwitten, waardoor het een grote favoriet is onder fanatieke sporters.

Hüttenkäse hetzelfde als cottage cheese?

Terug naar de hoofdvraag van dit artikel: is hüttenkäse hetzelfde als cottage cheese? Laten we meteen duidelijk zijn: er is absoluut geen verschil tussen beide producten. Geen enkel onderscheid, nul komma nul. Hüttenkäse is eigenlijk een Duitse merknaam voor cottage cheese. Sommigen gebruiken weer de term ‘huttenkaas’, en raad eens? Dat is ook precies hetzelfde. Cottage cheese en huttenkaas zijn algemene namen voor dit product en vallen niet onder een specifiek merk. Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat je voor de merknaam Hüttenkäse soms een hogere prijs betaalt, dus de keuze is aan jou.

Ook lekker: Verrassend lekker: zo maak je een koffiesmoothie met banaan en kaneel

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: FavorFlav | Beeld: Adobe Stock