Robby

Zo houd je je citroenen kakelvers!

De citroen is een veelzijdige vrucht waar je alle kanten mee opkan. Het is een heerlijke smaakmaker voor een fris en zomers gerecht, zit boordevol vitaminen en is een echte boost voor je immuunsysteem. Heerlijk om citroensap door een salade te doen, citroen in een cake of gebak te gebruiken of een paar schijfjes citroen in de ijsthee toe te voegen.

Reden genoeg om een netje citroenen in te slaan dus, maar vaak koop je er veel te veel. Weggooien dan maar? Nee hoor, met deze handige tip zorg je ervoor dat je citroenen veel langer vers blijven!  Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn je pas gekochte citroenen een een schaal water. Leg de citroenen in het water en zet de schaal in de koelkast.

Hydrateren
Hierdoor drogen de vruchten niet uit en blijven ze véél langer vers! Wanneer je de citroenen op kamertemperatuur bewaart verliezen ze na een week al vocht, dat ontsnapt via de schil van de citroen. Resultaat: uitdroging! Door de citroen in een schaal met water te leggen zorg je er als het ware voor dat deze ‘gehydrateerd’ blijft. Je kan de citroenen ook in een afgesloten plastic zak in de koelkast bewaren, dan blijven ze ook veel langer vers.

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels