redacteur

Het heeft meer invloed dan je denkt

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur voor een tijdstip om boodschappen te doen. Waar de één het liefst doordeweeks om 09.00 uur ‘s ochtends zijn mandje volgooit, haalt de ander zijn boodschappen liever in het weekend, aan het einde van de middag. ‘Dus, wat maakt het uit?’, horen we je denken. Nou, best veel, zo blijkt uit onderzoek. Er is namelijk één moment waarop je het beste boodschappen kunt doen.

Dit tijdstip is verreweg het gunstigst.

Beste tijdstip

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Glasgow kun je het beste tussen tien en elf uur ‘s ochtends op een doordeweekse dag je boodschappen halen. Klinkt misschien erg logisch, aangezien de meeste mensen op dat tijdstip aan het werk zijn en het in de supermarkt dus rustig is. Dat is inderdaad ook één van de redenen waarom dit een goed moment is om de supermarkt te bezoeken. Omdat het nog vroeg is, zijn de meeste artikelen waarschijnlijk nog te koop en daarnaast zijn er geen lange rijen bij de kassa. Toch is er nóg een belangrijke reden om tussen tien en elf uur je boodschappen te doen.

Goede keuzes

Zo bleek uit het onderzoek ook dat je betere keuzes maakt wanneer je op dit moment je boodschappen doet. Je bent rond die tijd al even wakker, maar nog niet te lang, waardoor je nog fris en fruitig bent en je hersenen optimaal functioneren. Hierdoor is de kans kleiner dat je boodschappen vergeet en onnodig terug moet naar de winkel. Daarnaast heb je waarschijnlijk niet al te lang geleden ontbeten, waardoor je niet met een hongergevoel je boodschappen haalt. Zo ben je minder geneigd om onnodig extra eten te kopen of ongezonde producten in huis te halen.

Lees ook: Slim winkelen: op deze 7 boodschappen kun je flink besparen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: ELLE Eten | Beeld: Unsplash