Christel

Je kunt het makkelijk oplossen

Iets te enthousiast geweest met de hoeveelheid chilivlokken in je gerecht? Geen paniek. Iedereen maakt een gerecht weleens iets te pittig. Uiteraard kun je dapper alsnog het gerecht nuttigen, maar er zijn ook trucjes waardoor je je gerecht wat minder pittig maakt. Je moet het recept wel een beetje aanpassen, maar op deze manieren blijft je gerecht smakelijk.

Allereerst kun je je gerecht redden door extra ingrediënten toe te voegen. Als je eten te pittig is geworden kan het zijn dat je peentjes zweet bij alleen al een hapje van je soep, maar de smaak kan door te veel pit ook verdwijnen. Dit kun je oplossen door extra ingrediënten toe te voegen. Is je soep bijvoorbeeld te pittig? Verdubbel de ingrediënten of voeg meer bouillon toe.

  • Voeg melkproducten toe: wanneer je eten te pittig is, helpt het drinken van wat water amper. Een glas melk drinken helpt daarentegen wél. Wanneer je slagroom, sour cream of melk aan je gerecht toevoegt zal het het pittige effect verminderen.
  • Voeg suiker toe: suiker vermindert de pittige smaak in je gerecht. Zo kun je ervoor kiezen om een schep suiker of wat honing aan je gerecht toe te voegen. Ook zijn er andere natuurlijke zoetmakers. Zo zijn tomaten zoet, wanneer je pastasaus te pittig is geworden, is het toevoegen van wat tomaat altijd een goed idee.
  • Voeg citroen of limoen toe: voeg je suiker of iets zoet aan een gerecht toe om het minder scherp te maken? Verdubbel dit effect door ook wat zuurs toe te voegen. Het sap van een limoen of citroen of een scheutje azijn doen wonderen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Food Hacks | Beeld: Pixabay