Sabine

Zo krijgt de cake extra smaak 

Een cake bakken is een fijne bezigheid voor een druilerige dag of simpelweg als je een uurtje overhebt en wel zin hebt in een zoete versnapering. In zo’n geval kun je de instructies van het recept volgen, maar door een bepaald ingrediënt te vervangen voor een onverwachts ingrediënt, maar je de lekkerste cake!

Staat een cake bakken op de planning? Laat het ei uit het recept dan weg en vervang dit door appelmoes! Je cake behoudt zo de textuur, maar krijgt hierdoor wel een andere, veel lekkerdere smaak.

Zo ga je te werk
Bekijk eerst het recept en vervang 1 ei voor 65 gram appelmoes. Vraagt het recept om 2 eieren? Gebruik dan 130 gram appelmoes enzovoorts. Volg verder het recept zoals het aangegeven is in je kookboek of op de kant-en-klare mix. Voeg nog wel een halve eetlepel baking powder toe aan het beslag. Ook is er een kans dat je cake een paar minuten langer in de oven moet. Het is net wat meer werk, maar dan heb je ook wat! 

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Livestrong | Beeld: Pixabay