Fabiën

Verse groenten zijn veel goedkoper

Wanneer je niet veel tijd hebt om te koken is het makkelijker om voorgesneden groenten te kopen in de supermarkt. En hoewel dit je veel tijd kan schelen, ben je een stuk duurder uit in de portemonnee. Wil je het wat zuiniger aan doen qua geld? Dan kun je beter voor verse groentes gaan. We vertellen hoeveel geld je dat kan schelen.

Makkelijk

Voorgesneden groenten zijn in principe ideaal. Je hoeft ze niet meer te snijden en vaak zijn ze ook al gewassen. Je gooit ze zo in de pan en meer hoef je eigenlijk niet te doen. Bij verse groente is dit anders. Dit moet je vaak wegen in de supermarkt, om nog maar niet over de bereiding ervan te beginnen wanneer je thuis bent. Toch kun je beter voor verse groenten kiezen wanneer je geld wil besparen.

Kant en klaar

Neem bijvoorbeeld broccoliroosjes. Deze kun je gesneden en kant en klaar kopen in een zak. Zo’n zakje kost bij de Albert Heijn zo’n €2,29 euro. Daarvoor krijg je 400 gram. En dat terwijl een hele broccoli van 500 gram slechts €0.99 euro kost. Inderdaad, een groot verschil! En dat verschil wordt nog groter als je het per kilo bekijkt. Een losse broccoli kost €1,98, voorgesneden broccoli kost €5.73 per kilo.

Verschil

Bij ijsbergsla is het verschil met voorgesneden en verse groente ook heel groot als je naar de prijs kijkt. Een krop sla kost bij de Albert Heijn bijvoorbeeld maar €0,69. Dat is ongeveer 600 tot 800 gram. Een zak voorgesneden ijsbergsla kost daarentegen €1.00. En hoewel dat niet veel lijkt, krijg je hier slechts 200 gram voor. Voor een kilo sla betaal je €5. Daar kun je in principe vijf kroppen sla voor kopen. Jep, je kunt dus beter wat vaker zelf het mes in groenten zetten.

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash @iningiodelamaza