08 augustus 2018

Zo verdrijf je die vervelende fruitvliegjes!

Eén van de grootste ergernissen in de zomerperiode zijn die vervelende fruitvliegjes. Waar ze vandaan lijken te komen mag Joost weten. Maar één ding is zeker, we willen er het liefst zo snel mogelijk vanaf. Helemaal als we ze in de keuken vinden en ze al ons fruit aantasten. Met deze vijf tips houd je alle fruitvliegjes uit de keuken!

Dit scheelt je een hoop frustratie in de keuken.

1. Voorkom fermenterend fruit

Elke beetjes om fruitvliegjes uit de keuken houden helpen. Zo ook het voorkomen dat je fruit in de keuken gaat fermenteren. Dit houdt in dat bacteriën binnenin het fruit beginnen te groeien. Iets waar de kleine fruitmonsters dol op zijn. Overrijpe vruchten als nectarines, kiwi’s en andere fruitsoorten die snel fermenteren kun je het beste vermijden. Consumeer het fruit zo snel mogelijk en laat het niet te lang in de fruitschaal liggen.

2. Fruitvliegen val

Heb je de fruitvliegjes eenmaal in de keuken? Dan is het lastig om ze één voor één te vinden en uit je keuken te verwijderen. Het maken van een zelfgemaakte fruitvliegen val kan de oplossing zijn voor dit probleem. In het volgende artikel vind je vijf handige manieren om fruitvliegjes te vangen.

3. Weg met de zoetigheden

Fruitvliegjes zijn gek op zoetigheid. De keuken is dan ook bij uitstek de perfecte plek voor de beestjes om zich te nestelen omdat overal suikers en zoetigheid te vinden is. Om een plaag te voorkomen adviseert het Voedingscentrum om servies en glazen waar zoetigheden in heeft gezeten direct af te spoelen onder de kraan. Op deze manier geef je de fruitvliegjes geen kans om zich te nestelen en blijven ze ver uit de buurt van jouw keuken.

Benieuwd naar de twee meest effectieve manieren om fruitvliegjes uit de keuken te houden? Klik dan snel verder naar de volgende pagina!

Pagina 1/2