Maayke

Wie had gedacht dat een ei zoveel voordelen had!

Een vitamine die voor ons lichaam erg van belang is, is vitamine E. Het is een belangrijke antioxidant, heeft een ontstekingsremmende werking en beschermt onze cellen, celwand, het weefsel en de bloedbaan. Genoeg reden dus om voldoende van deze powervitamine binnen te krijgen. 

De oplossing is waarschijnlijk makkelijker én smakelijker dan je misschien zou denken.

Onderzoek

Een aantal onderzoekers van de Purdue University in Amerika kwamen met een simpele conclusie om dagelijks meer vitamine E binnen te krijgen. Wat blijkt? Het enige dat je hoeft te doen is een smakelijk, gekookt eitje toe te voegen aan de favoriete salade. Tijdens het onderzoek kregen de deelnemers een salade voorgeschoteld met drie gekookte eieren. Kort hierna bleek dat deze deelnemers zo’n 4,5 tot 7,5 keer meer vitamine E hadden binnengekregen dan de deelnemers met een salade zónder gekookte eieren.

Hoe kan dit?

Omdat vitamine E werkt als vet oplosser, worden de vetten uit de eieren en andere vetten zoals oliën, zaden en noten gemakkelijker door het lichaam geabsorbeerd. De diverse groentes in je salade bevatten veel vitamines, maar die kunnen niet altijd goed door het lichaam geabsorbeerd worden wanneer er alleen maar groentes in zitten. Eerdere studies tonen aan dat een scheutje olijfolie er al voor kan zorgen dat deze vitaminen wél allemaal worden opgenomen.

Nóg meer voordelen

Daarnaast concludeert het meest recente onderzoek van de Purdue University dat eieren hetzelfde effect bereiken als olijfolie in een salade. Toch zitten er nóg meer voordelen aan het toevoegen van een eitje aan de salade in plaats van een scheutje olijfolie. Eieren zitten vol met gezonde voedingsstoffen als aminozuren, onverzadigde vetten en vitamine B.

Lees ook: Een eierkoek: is dat nou een gezonde keuze of niet? Dit is het antwoord

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Real Simple, Libelle | Beeld: Pexels