Sara Bergsma

Bijbruinen op een gezonde manier

De temperatuur in ons kikkerlandje daalt en de zon laat zich steeds minder vaak zien. Maar zelfs tijdens de wintermaanden zijn er tal van mogelijkheden om die zomerse gloed op je huid te behouden. Een spraytan, zelfbruiner of toch even naar de zonnebank, iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeuren. Maar wat je ook eens zou kunnen proberen, is om déze toegankelijke groente wat vaker te eten. 

Lekker knagen

We weten allemaal dat het niet bepaald goed voor je is om regelmatig onder de zonnebank te gaan. Desondanks boeken sommige mensen zo snel mogelijk een afspraak bij de zonnestudio, zodra ze hun zomerse kleurtje zien verdwijnen. Het gebruik van zelfbruiningsproducten is al een stuk veiliger, maar één optie steekt er met kop en schouders wat betreft gezondheid, namelijk: het eten van wortels! Want naast dat wortels goed zijn voor je immuunsysteem, je ogen en je spijsvertering, kunnen ze ook nog eens zorgen voor een gezond kleurtje.

Hoe dan?

Wortels bevatten een flinke hoeveelheid bètacaroteen. Deze stof wordt door je lichaam omgezet in vitamine A, welke bijdraagt aan een gezonde huidskleur. Vitamine A staat er namelijk om bekend de huid stralender te maken en ook ondersteunt het de celvernieuwing. Het eten van één of twee wortels per dag kan al verschil maken, dus je hoeft nu niet als een bezetene wortels naar binnen te gaan werken. In dit geval is geduld echter wel een schone zaak, aangezien het even kan duren voordat de resultaten zichtbaar worden.

Kleine disclaimer: het eten van wortels zal niet leiden tot een enorm opvallende kleurverandering, zoals sommige zelfbruiningsproducten dat kunnen doen. In plaats daarvan zorgt het geleidelijk voor een natuurlijke, gezonde gloed, naarmate je meer wortels begint te eten.

Ook lekker: Broze nagels? Met deze voedingsmiddelen maak je ze weer sterk

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Beautify | Beeld: Adobe Stock