Urenlang wakker liggen is verleden tijd

Lig je ‘s nachts vaak urenlang naar het plafond te staren, terwijl je eigenlijk heel moe bent? Niet in slaap kunnen komen is heel vervelend! Gelukkig betekent dit niet dat je met wallen tot op je knieën moet opstaan de volgende morgen. Er bestaan namelijk een aantal drankjes die je door deze moeilijke avondjes heen kunnen helpen. Drink één van deze 7 dranken vlak voordat je naar bed gaat en je zult slapen als een roosje!

1. Kamillethee

Je hebt vast weleens eerder gehoord dat kamille je kan helpen bij een goede nachtrust. Waarom dit plantje ons precies zo slaperig maakt, is niet bekend. Maar hé, als het maar werkt! Een kopje kamillethee smaakt daarnaast ook nog gewoon lekker. Vind je de smaak van de thee te bitter? Roer er dan een lepeltje honing doorheen.

2. Kokoswater

Een stofje dat een belangrijke rol speelt in je slaap-waakritme, is kalium. En laat dat stofje nu in grote hoeveelheden voorkomen in kokoswater. Drink er dus een glaasje van voordat je naar bed gaat en je zal binnen de kortste keren heerlijk liggen te snurken.

3. Amandelmelk

Veganisten en mensen met een lactose-intolerantie zweren erbij, maar amandelmelk is ook een perfect drankje om mee in slaap te vallen. Amandelen bevatten namelijk veel magnesium en dat stofje bevordert de nachtrust. Een gebrek aan magnesium kan je dan ook behoorlijk wakker houden. Houd je niet zo van de smaak van amandelmelk? Dan kun je ook kiezen voor een shake met magnesiumpoeder.

4. Lavendelthee

Niet zozeer de smaak, maar vooral de geur van lavendel kan je de nacht door helpen. Dankzij de stressverlagende werking van het plantje, stap je ontspannen je bedje in en val je als een blok in slaap.

5. Sojamelk

De tweede plantaardige melk in dit rijtje. Dit drankje bevat het aminozuur tryptofaan en dit is de grondstof voor serotonine en melatonine. Deze twee stoffen bevorderen je gemoedstoestand en je nachtrust. Hierdoor is sojamelk een perfect slaapmiddeltje!

6. Walnotensmoothie

Walnoten bevatten net als sojamelk een hoge dosis tryptofaan. Daarom kan een walnotensmoothie je helpen om in slaap te vallen. Misschien dat het wat eigenaardig klinkt, maar het is ontzettend lekker in combinatie met bijvoorbeeld amandelmelk en banaan. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om voor het slapen een handje walnoten te eten.

7. Thee met citroenmelisse

Citroenmelisse is een plant die lijkt op munt, maar ruikt naar citroen. Citroenmelisse helpt je te ontspannen en zorgt ervoor dat je zonder problemen in slaap valt.

Lees ook: Onzuivere huid? Vermijd dan deze etenswaren en drankjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: ELLE Eten | Beeld: Pexels