Esther Reitsema

Wat is de gekste smaak die jij ooit hebt geproefd?

Inmiddels liggen de schappen in de supermarkt alweer een hele tijd vol met paaseitjes. Enne, de tijd dat dat alleen nog om de smaken melk, puur en wit ging is voorbij. Vandaag de dag kunnen we kiezen uit de gekste smaakjes. 

Zo vieren we Pasen

Op zondag 31 maart en maandag 1 april vieren we Pasen. Althans, vieren; voor veel mensen heeft de feestdag nog weinig te maken met de religieuze achtergrond. In plaats daarvan staat het vooral in het teken van een lang weekend, een lekkere brunch en vooral: héél veel paaseitjes. We kunnen ons nog herinneren dat die (bijna) alleen in de smaken melk, puur en wit werden verkocht, maar inmiddels kunnen we uit veel meer smaakjes kiezen. Je kan het zo gek niet bedenken, of er is een paaseitje van gemaakt.

Zoete smaken

We zijn bij de Kookfans-redactie op zoek gegaan naar de gekste paaseitjes-smaken. Enne, dat gaat verder dan smaken als stracciatella, tiramisu of karamel zeezout. Tegenwoordig kunnen we ons ook tegoed doen aan Bossche bol-, vlaflip- en puddingbroodje-smaak. Ook smaken als appelflap, ontbijtkoek en beschuit met muisjes passeren de revue.

Hartige smaken

Wil je het helemaal gek maken? Dan kun je zelfs paaseitjes met hartige smaken in je winkelmandje leggen. Zo zijn er eitjes met smaken als pizza, zout en peper en gerookt spek. En, niet te vergeten: de eitjes in de smaak van alcoholische versnaperingen, zoals chardonnay en pornstar martini. Genoeg om je smaakpupillen te activeren dus…

Overigens zijn deze smaken niet in elke plaatselijke Albert Heijn verkrijgbaar. Voor de gekste smaakjes moet je bij speciaalzaken zoals de Jamin zijn.

Lees ook: Zo maak je thuis de Caramel Frappuccino van Starbucks

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy, Girlscene, AD, Kidsweek | Beeld: Adobe Stock