Naomi

Oei… dat is meer dan we dachten

Wij zijn er hier op de Kookfans-redactie dol op: chocoladekruidnoten. Als iemand een zak meeneemt, zitten we hier allemaal te smullen, maar toen wij op het label achterop keken moesten we wel even slikken. 

Wij hadden niet door dat er zóveel in zat…

1500 calorieën

Dat chocoladekruidnoten meer calorieën bevatten dan reguliere pepernoten is logisch, maar het verschil is schrikbarend. Eén chocoladekruidnoot bevat al snel 20 kilocalorieën per stuk. Dit klinkt niet alsof het niet zo veel is, maar vaak blijft het niet bij één chocoladekruidnoot. Een handje bestaat vaak uit tien van die overheerlijke kruidnoten met een chocolade laagje en dan zit je al snel op 200 calorieën. Doe je je tegoed aan een hele zak van 300 gram? Dan werk je 1500 calorieën naar binnen! En geloof ons: zo’n zak heb je zo op.

Sinterklaassnoep

Als je dat vergelijkt met gewone andere Sinterklaassnacks is dat wel erg veel. In een handje gewone kruidnoten zitten 48 calorieën en in een schuimpje zitten er 19. Pas wel op voor de gevulde speculaas. Daar zitten al snel 144 calorieën in. Kies je snoepjes bewust en dan kan jij ook schuldvrij genieten van een heerlijk Sinterklaasperiode (want aan alleen 5 december hebben we gewoonweg niet genoeg).

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay