Christel

Doe nooit zomaar tomatenpuree in de magnetron

Zoals de Airfryer in vele huishoudens onmisbaar is geworden, geldt dat ook nog steeds voor de magnetron. Even een kliekje opwarmen als je niet veel tijd hebt om te eten: ideaal. We warmen van alles op in de magnetron, maar in sommige gevallen is dat helemaal geen goed idee. Deze dingen kun je beter niet in de magnetron doen.

Eieren

Een eitje koken kan zo tien minuten in beslag nemen. Een rauw ei met schaal in de magnetron doen, lijkt een makkelijke en snelle oplossing om een ei te ‘koken’. Doe dit echter nooit. De druk op het ei wordt in de magnetron zo hoog dat-ie kan ontploffen. Je blijft dan achter zonder ei en extra opruimwerk.

Bevroren vlees

Het vlees uit de vriezer halen; een klusje dat vrijwel geen tijd in beslag neemt, maar wel een klusje dat snel vergeten wordt. Dan maar het vlees ontdooien in de magnetron? Nee, dit moet je nooit doen. Door vlees op te warmen in de magnetron creëer je een walhalla voor bacteriën. De buitenkant van het vlees is immers gaar, maar de binnenkant is nog hartstikke koud. Als je snel wilt ontdooien kun je dat beter op deze manier doen. 

Bladerdeeg

Als je een hartige taart wilt maken, gebruiken de meeste mensen kant-en-klaar bladerdeeg dat in de vriezer werd bewaard. Het bladerdeeg moet echter wel zijn ontdooid als je het wilt gebruiken. Het blijkt maar weer dat geduld een schone zaak is. Als je het bladerdeeg wilt ontdooien, kun je het beste gewoon wachten. Als je het bladerdeeg wilt ontdooien in de magnetron, wordt de buitenkan namelijk hartstikke slap en de binnenkant heel heet. Ook als je gebak hebt dat gemaakt is van bladerdeeg geldt hetzelfde. Dan kun je er beter voor kiezen om het gebakje in de oven op te warmen.

Aluminiumfolie

Wellicht zat er nog een keer een restje aluminiumfolie op een kliekje dat je wilde opwarmen en was je er al een keer achtergekomen wat er kan gebeuren. Als er iets van aluminium in je magnetron wordt opgewarmd, lijkt het net alsof het onweert in de magnetron.

Rode peper

Wij zouden zo snel niet weten waarom je rode peper zou willen opwarmen in de magnetron, maar we zetten ’t toch in het lijstje. Als je rode peper in de magnetron opwarmt, gebeurt er in principe niets. Pas als de deur van de magnetron open wordt gedaan, heb je een probleem. Door de warme lucht en peper zul je het gevoel krijgen dat je keel en ogen in brand staan.

Papieren zak

Eten opwarmen dat in een papieren zak zit is erg onverstandig. Zodra het papier in de magnetron wordt opgewarmd, kan het al in brand vliegen.

Risotto

Risotto is iets wat je wel in de magnetron kunt opwarmen, maar dit komt de smaak en textuur niet ten goede. Wil je je risotto opwarmen? Dan kun je er beter voor kiezen om de risotto in de pan te doen en het op te warmen in bouillon. Lees hier meer.  

Lees ook: 7 veelgemaakte fouten bij het gebruiken van de Airfryer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pexels