Ingrediënten
  • 1400 milliliter volle melk
  • 350 gram pasta, ongekookt
  • 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
  • 25 gram roomboter
  • 150 gram cheddarkaas, geraspt
  • 125 gram geraspte mozzarella
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • Zout, peper en nootmuskaat naar smaak
Christel
40 min.
5-6 pers.
Ingrediënten
  • 1400 milliliter volle melk
  • 350 gram pasta, ongekookt
  • 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
  • 25 gram roomboter
  • 150 gram cheddarkaas, geraspt
  • 125 gram geraspte mozzarella
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • Zout, peper en nootmuskaat naar smaak

Het water loopt ons nu al in de mond

Voor een romige pasta zijn wij altijd wel te porren. Vooral als er ook nog kaas door de romige saus is gedaan zijn wij als een kind zo blij. Herkenbaar? Deze pasta met bloemkool in een romige kaassaus is dan echt wat voor jou.

Dit is echt comfort food.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Zet de grill van je oven aan.
  • Doe de macaroni en volle melk in een grote pan.
  • Breng de melk aan de kook en draai het vuur vervolgens laag. Roer regelmatig.
  • Voeg na 10 minuten de bloemkool toe en kook 3 tot 5 minuten of tot de saus dik is geworden en de pasta en bloemkool zacht.
  • Voeg de boter, het grootste gedeelte van de cheddarkaas, mozzarella en dijonmosterd toe en roer goed.
  • Breng de pasta op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Doe de het mengsel in een grote ovenschaal en verdeel de rest van de cheddarkaas over de pasta. Zet de schaal in de oven, ongeveer 5 minuten of tot de kaas goudbruin is geworden.
  • Serveer meteen.

Ook lekker: borrelhapje met spek met een pittige mayonaisedip

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Donal Skehan | Beeld: videostill