Zaaien maar!

Ben jij regelmatig in de weer met je eigen moestuintje om groenten te kweken? Dan is deze maand een perfecte maand om te beginnen met zaaien. Deze groenten kun je namelijk nu al zaaien om er in de zomer plezier van te hebben.

Voorzaaien

Nog niks gezaaid in je moestuin? Geen paniek, april is echt een prima maand om diverse groente- en fruitsoorten in de volle grond van je moestuintje te planten. Sterker: sommige tuiniers menen zelfs dat het de beste maand is, omdat de tuin erg groen is en volop in ontwikkeling. De lente is immers van start gegaan (al lijkt dat nog niet zo met het weer van deze week).

Ondanks het slechte weer dat we momenteel hebben, kun je al wel vast beginnen met voorzaaien. Dit hoef je zelfs niet eens in de tuin te doen, maar kan ook in je vensterbank. Tomaat, paprika, pepers, prei, peterselie, broccoli, aardbei en komkommer kunnen in een kleine kas of in een potje worden gekweekt. Deze planten worden namelijk niet heel groot, dus ze kunnen prima op jouw balkon of vensterbank groeien.

Buiten

Maar ook in de moestuin kun je al aan de slag. Gewassen die namelijk redelijk tegen vorst kunnen zijn bietjes, broccoli, uien, maïs, doperwten en wortelen. Deze kun je allemaal in mei zaaien. Net als knollen, rucola, snijbiet en voor de krachtpatsers onder ons: spinazie. Groentes die je echt alleen moet zaaien als je er zeker van bent dat er geen nachtvorst meer komt, zijn er natuurlijk ook. Denk aan boontjes, courgette, komkommer en meloen. Allemaal prima te zaaien of te planten in de maanden april en mei.

Het is wel belangrijk om op te letten of de grond in je tuin al warm genoeg is. Deze moet namelijk minimaal 12 graden zijn. Is dit niet het geval, dan kun je de grond zelf opwarmen. Dit doe je door een deel af te dekken met een stukje plastic. Laat het plastic 10 dagen liggen. Is de grond warmer geworden, dan kun je gaan zaaien!

Lees ook: 5 tekenen dat je darmen niet helemaal gezond zijn

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Unsplash