Boter bevriezen of in je pastawater doen? Wij vertellen je waar het goed voor is!

Boter maakt veel dingen beter: van een lekker dike laag op je broodje tot de smaak die het gebakken groenten geeft. Bijna elk gerecht is lekkerder met een klontje boter. Of je nou een echte broodliefhebber bent of juist niet zo’n fan, deze zes boterhacks gaan je leven een stukje makkelijker maken. Want boter is niet alleen om op je broodje te smeren.  

1. Boter zacht maken

Bijna iedereen heeft wel een waterkoker in huis. Pak hem erbij voor deze lifehack, die bekend werk is op het platform TikTok. Vul een glas met kokend water, giet het water vervolgens weer weg en plaats het glas over een stukje boter. Door de hitte van het glas wordt je boter binnen enkele minuten zachter. 

2. Boter met een smaakje

Ben je ook zo gek op een klontje knoflookboter op je vlees of bij een stokbroodje? Dat snappen wij! Gelukkig kun je ook heel makkelijk zelf thuis aan de slag, om boter met een smaakje te maken. Meng hiervoor simpelweg boter met je favoriete smaak, zoals knoflook, honing of mosterd. Je kunt eindeloos variëren.

3. Boter bewaren

Waar moet je boter nou bewaren: in de koelkast of op het aanrecht? De meningen zijn erover verdeeld. Je kunt gepasteuriseerde, gezouten boter veilig tot 10 dagen op het aanrecht bewaren. Bijkomend voordeel is dat het lekker zacht wordt, ideaal om ’s ochtends de broodje mee te beleggen.

4. Boter in je pastawater

Wist je dat je boter kunt gebruiken om je pastawater te versterken? Dit is vaak hét geheim voor lekkere pasta. Misschien wist je al dat het toevoegen van pastawater aan je pasta het geheel romiger maakt. Als je wat boter toevoegt aan je pastawater en dat door je pasta mengt, wordt het nóg romiger. 

5. Boter voor je biefstuk

Boter is de sleutel tot een perfecte biefstuk. Bak je stukje vlees in boter, eventueel zelfs met een smaakje, om hem net dat beetje extra te geven. Boter met verse tijm en knoflook is een van de beste manieren om je biefstuk in te bereiden en het geeft je steak een heerlijke smaak boost

6. Boter bevriezen

We willen boter vaak zo zacht mogelijk hebben, zodat het lekker makkelijk smeert. Toch is er ook iets te zeggen voor bevroren boter, of boter dat uit de koelkast komt. Als je maar een heel klein beetje boter nodig hebt om te bakken, is het geen slecht idee om een stukje boter in de vriezer te bewaren. Je kunt de boter namelijk raspen, waardoor je gemakkelijk kleine hoeveelheden kunt gebruiken.

Lees ook: Met deze 5 tips kook jij de perfecte pasta

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Eat This, Not That | Beeld: Pixabay