Naomi

De appelboor kan je voor veel meer dingen gebruiken!

Gebruik jij de appelboor alleen nog voor het uithollen van een appel? Dat is heel zonde, omdat je er namelijk veel meer mee kan doen. Het is een supermakkelijk instrument om bij je te hebben als je gaat bakken!

Heb jij weleens overwogen om een appelboor voor de volgende dingen te gebruiken?

Cupcake vullen

Je hebt vast weleens een cupcake willen vullen met bijvoorbeeld jam of chocolade. Dat gepruts met een keukenmesje is altijd een enorm gedoe en heel onnodig. Pak in het vervolg de appelboor erbij en je ziet dat je de cupcakes gelijkmatiger kunt uithollen en dat het allemaal veel sneller gaat. Het enige wat je hoeft te doen is de appelboor in de cupcake steken. Steek ‘m alleen niet te diep, anders ga je door de bodem heen. Je haalt nu heel gemakkelijk de kern uit de cupcake en het gat dat overblijft kan je opvullen met allemaal lekkers!

Vensterkoekjes maken

Heb je weleens een vensterkoekje gemaakt? Het is echt heel makkelijk en met een appelboor maak je het nóg makkelijker. Maak zandkoekjes, zoals je altijd doet. Dit keer steek je de appelboor in het koekje en haal je het middenstuk eruit. Leg hier een hard snoepje in en als je de koekjes uit de oven haalt, is het snoepje gesmolten en heeft zich een heel leuk venstertje gevormd in het gaatje van het koekje. Superleuk voor feestelijke gelegenheden!

Heb jij nog meer tips met een appelboor? Laat het ons weten op onze Facebookpagina.

Dit bericht bewaren voor later? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle Lekker | Beeld: pexels