Dorien Ypma

We spreken de merknaam al jarenlang verkeerd uit

Nutella is misschien wel één van de meest geliefde soorten broodbeleg ter wereld. Het chocoladegoedje smaakt hemels op een bammetje, je kunt er heerlijke zoete recepten mee maken en het is dé favoriet onder de chocoladepasta’s. Maar wist jij eigenlijk dat we Nutella al jarenlang verkeerd uitspreken? Wij vertellen je hoe het wél moet!

Nutella

Hoewel Nutella wereldwijd bekend is en dé favoriete chocoladepasta is onder veel mensen, spreekt men het chocoladegoedje helemaal verkeerd uit volgens het Italiaanse merk Ferrero, waar ook Nutella onder valt. Sommige Nutella-liefhebbers hebben standaard het broodbeleg van chocolade in het keukenkastje staan en bedenken er de meest originele recepten mee. Desondanks weten ze vaak helemaal niet hoe Nutella écht uitgesproken moet worden.

Juiste uitspraak

De meeste mensen spreken de chocoladepasta uit als Nu-tel-la. Dat is dus helemaal fout. De juiste uitspraak is New-tel-la. Een klein verschilletje, maar wel degelijk te horen. Aha!

Trucje met Nutella

Naast de verkeerde uitspraak, schijnen we Nutella ook al jarenlang verkeerd te eten. Je hebt waarschijnlijk vast wel eens lopen struggelen met een bijna lege Nutella-pot. Met een mes of lepel probeer je het allerlaatste beetje uit de pot te schrapen – iets wat af en toe de nodige frustraties oplevert. Dit blijkt echter helemaal niet de juiste manier om een Nutella-pot leeg te krijgen. Volgens een gebruiker op Reddit is er namelijk een speciaal trucje voor.

En we kunnen je garanderen dat dit trucje je heel wat ergernis en vieze handen zal besparen. Let goed op: “Mijn vriendin heeft me dit geleerd. Ik kon het eerst niet geloven, maar het werkt iedere keer weer. Als je alleen pasta uit het midden van een Nutella-pot schept, zal het spul dat aan de randen geplakt zit naar beneden trekken. De zijkanten zullen een dag later perfect schoon zijn”, aldus de Reddit-gebruiker. Uhm… Waarom komen we hier nu pas achter?

Lees ook: Goed nieuws! Chocolade zorgt voor een betere prestatie op je werk

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Girlscene, Kookfans archief | Beeld: Adobe Stock