Christel

4. Het geeft je immuunsysteem een steuntje in de rug

Knoflook zou goed zijn voor je immuunsysteem. Onderzoekers van de Medical University of Maryland waren wel benieuwd hoe de vork in de steel zit en namen onder de loep of het ook daadwerkelijk zo is. Zo bleek dat als je gedurende twaalf weken elke dag een knoflooksupplement inneemt, dit je verkoudheid met 63 procent kan verlichten! Proefpersonen die knoflook kregen, hadden bovendien ook nog eens minder lang last van hun verkoudheid dan de groep die placebo’s kreeg.

5. Het helpt splinters te verwijderen

Als je een splinter hebt, wil je daar zo snel mogelijk vanaf zijn. Soms kun je het klusje klaren met een pincet, maar soms moet er zwaarder geschut aan te pas komen. Voor je het weet doe je een poging met een naald om die splinter te verwijderen. Bespaar jezelf voortaan de moeite en leg een knoflookteen op de splinter en maak het vast met een pleister. De knoflook zal de splinter uit je huid halen.

6. Knoflook gaat haaruitval tegen

Sommigen zweren erbij dat knoflook werkt tegen haaruitval. Door een gesneden teentje knoflook over je hoofdhuid te wrijven zou het schimmels tegengaan en de bloedcirculatie verbeteren. Dit zou er weer voor zorgen dat de haarwortels beter gevoed worden. Wel moet erbij vermeld worden dat knoflook geen invloed heeft op genetische haaruitval, maar dat het kan helpen als je een tekort hebt aan vitamines of een slechte doorbloeding. Was je haren wel even nadat je je hoofdhuid hebt ingesmeerd met knoflook.

Pagina 2/2

Lees ook: Blancheer voortaan je knoflook om een knoflookadem te vermijden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’s Health, Esthetic Health, Mens en Gezondheid | Beeld: Pexels