Yentl Feenstra

Er zitten een aantal bizarre tussen

We kunnen allemaal wel genieten van een portie Franse friet of een burger op z’n tijd. Het feit dat McDonald’s als sinds 1940 een groot succes is, bewijst maar weer wat voor uitzonderlijk concept het is. We vertellen je tien grappige feitjes over het bekende fastfood restaurant. Enne, wedden dat je deze nog niet wist?

1. McPizza

Je favoriete fastfood restaurant serveerde ooit, jawel: pizza! Op zich zien wij dat best voor ons, maar er is een praktische reden waarom dit geschrapt werd van het legendarische menu. De baktijd voor de snack duurde te lang en om die reden was het niet ideaal om deze op de kaart te hebben. Ze staan tenslotte voor een snelle service. ‘Even wachten… pizza!’ was in dit geval dus iets té letterlijk.

2. Een BigMac kostte ooit 45 cent

Is de BigMac ook jouw favoriet? Dan kon je in 1967 je hart ophalen bij de Mac. De populaire burger kostte destijds namelijk een bescheiden 45 centen. Dat is nog eens wat anders dan de € 5,25 van tegenwoordig. Ach, misschien maar goed ook…

3. Tijd van verteren

Over die heerlijke BigMac gesproken: er is nóg een feitje noemenswaardig. Enne, dat is een nogal onsmakelijke. Het schijnt namelijk 51 dagen te kunnen duren voordat je favoriete burger helemaal verteerd is. Yup, dat is bijna twee maanden!

4. Introsong

Een beetje Mac-kenner kent de introsong I’m Lovin’ It vast en zeker. Maar wist je ook dat deze is ingezongen door een bekende artiest? Het is namelijk niemand minder dan Justin Timberlake die het olijke deuntje ter gehore bracht. Het bewijs vind je hier.

5. Gemiddelde wachttijd

De gemiddelde wachttijd bij de McDonald’s is slechts 90 seconden. Doen we toch iets verkeerd…

6. Bizar veel vestigingen

Het is je vast niet ontgaan dat er over de hele wereld vestigingen van McDonald’s zijn. Maar dat er om de vier uur, ergens op de wereld, een nieuwe McDonald’s opent? Wow!

7. McWedding

Wil je geen standaard bruiloft met een hoop smuk en culinaire hoogstandjes? In Hong Kong kun je trouwen in de McDonald’s! Voor zo’n 350 euro schijn je daar van een heuse McWedding te kunnen genieten. Wat er op het menu staat? Kipnuggets en burgers!

8. Grootste aardappelconsument

Elk jaar koopt McDonald’s zo’n 1.542.000.000 kilo aardappelen in. Daarmee claimen ze de grootste aardappelconsument van de wereld te zijn. We krijgen spontaan zin in Franse frietjes!

9. Meer McDonald’s dan ziekenhuizen

In verlengstuk op de vele Franse frietjes die wereldwijd worden geconsumeerd, hebben we nog een verontrustende statistiek voor je. In Amerika zijn er namelijk meer McDonald’s dan ziekenhuizen: 10.660 ziekenhuizen tegenover 14.350 McDonald’s.

10. Gezonde keuze bestaat niet

Als jij die brave persoon bent die een salade besteld bij de McDonald’s, kunnen we je uit je droom helpen. De caesar salade van de Mac is namelijk vetter dan een hamburger.  Oeps!

Lees ook: Onthuld: dít product van McDonald’s is het slechtst voor je

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Fem-fem | Beeld: Pexels