Ingrediënten
  • 2 selderijstengels, gesneden
  • 400 gram macaroni, gekookt
  • 1 rode paprika, gesneden
  • Een handvol zwarte olijven, gesneden
  • 1 middelgrote wortel, geraspt
  • Een handvol peterselie, gesneden
  • 200 gram mayonaise
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • Peper en zout naar smaak
30 min.
6-8 pers.

Ideaal als lunch of als bijgerecht voor bij de barbecue

In de zomer gaat onze voorkeur uit naar frisse, koude en vooral makkelijke gerechten. Deze romige macaronisalade is een perfect voorbeeld van zo’n zomers gerecht. Ideaal als bijgerecht voor bij de barbecue. Heb je nog wat restjes over? Heerlijk om de volgende dag als lunch te eten! 

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de salade:

  • Voeg in een grote kom de macaroni, selderij, olijven, wortel en paprika en roer goed door.
  • Maak in een aparte kom de dressing met de mayonaise, suiker, peper, zout en rode wijnazijn. Meng met een garde tot een romige saus.
  • Schep de saus door de macaronisalade en top ‘m af met verse peterselie.
  • Smullen maar!

Ook lekker: Gebakken zalmfilet in honing-knoflookboter

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 2 selderijstengels, gesneden
  • 400 gram macaroni, gekookt
  • 1 rode paprika, gesneden
  • Een handvol zwarte olijven, gesneden
  • 1 middelgrote wortel, geraspt
  • Een handvol peterselie, gesneden
  • 200 gram mayonaise
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • Peper en zout naar smaak