Esther Reitsema
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram kippendijfilet
  • 1 zakje taco seasoning mix
  • 200 gram zwarte bonen
  • 3 tomaten
  • 1 blik maïs
  • Limoensap van 1 limoen
  • 150 gram gemengde sla
  • 2 avocado's
  • 1 zak tortilla chips
  • 1 blikje kaasdip

Perfect voor als je zin hebt in een licht verteerbare maaltijd

Heb je aan de ene kant zin in taco’s, maar wil je aan de andere kant een maaltijd die zo licht is als een salade? Dan is kipsalade in taco-stijl precies wat je zoekt! Deze smakelijke bowl zit vol groenten en zorgt voor de nodige eiwitten. Alles wat je nodig hebt in één schaaltje. 

Zo maak je de kipsalade:

  • Kruid de kipfilet met de taco seasoning mix.
  • Bak de kip in olie aan weerszijden in een medium warme pan. Bak het tot goudbruin en gaar en zet apart om af te koelen.
  • Meng de ingrediënten voor de salade met de bonen, tomaten en groene chili. Breng op smaak met zout.
  • Verdeel de salade en de groenten over vier kommen.
  • Snijd de kip, leg het mooi decoratief in de kommen en leg de tortilla chips ernaast.
  • Garneer met koriander en serveer met de kaasdip.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: smaakvolle fajita burger wraps

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Happy in Shape, Santa Maria | Beeld: Adobe Stock