21 september 2018
30 min.
4 pers.

Binnen 30 minuten heb je de zoetzure kip op tafel

We zijn allemaal op zoek naar recepten die lekker zijn en vooral snel op tafel staan. Je hebt gewoonweg geen zin om elke dag lang in de keuken te staan. Deze zoetzure kip is perfect voor dagen dat je eigenlijk geen tijd hebt. Binnen 30 minuten staat dit gerecht op tafel. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd ‘m vervolgens in reepjes. Schil de ui en snijd die in halve manen. Snijd de topjes van de peultjes en snijd ze door midden.
  • Haal de ananasblokjes uit het sap, maar gooi het sap nog niet weg.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak de kippenblokjes goed gaar. Zet de blokjes daarna even weg.
  • Zet de pan terug op het vuur en verhit wederom 1 eetlepel olie. Bak nu de ui en paprika in 5-10 minuten gaar en knapperig.
  • Voeg nu de sojasaus, kip, poedersuiker, ananassap, mosterd en tomatenpuree toe. Zet het vuur wat lager en laat het even pruttelen voor 10 minuten.
  • Voeg tot slot de ananasstukjes, taugé en peultjes toe. Laat die no even meepruttelen voor 5-10 minuten.

Lees ook: Dit is waarom jij voortaan je pastawater zo zout maakt als de zee

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Warrennash | Beeld: videostill Warrennash

Ingrediënten
  • 125 gram taugé
  • 150 gram peultjes
  • 300 gram kipfiletblokjes
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 1,5 eetlepel poedersuiker
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel mosterd