Redactie Kookfans

Handig!

IJs, we zijn er dol op. Het liefst halen we elke week een nieuwe bak van onze favoriete soort in huis. Maar wist je dat je dit ook heel makkelijk zelf kan maken? En nee, je hebt er echt geen dure ijsmachine voor nodig. Dit zijn vier manieren waarop jij thuis je eigen schepijs kan maken.

Glazen pot

De eerste manier is voor de mensen met spierballen, want er komt een hoop geschud aan de pas. Wat je nodig hebt is één glazenpot met daarin 250 ml verse slagroom, 1 ½ eetlepel kristalsuiker, 1 ½ theelepel vanille-extract en een snufje zout. Ook kun je natuurlijk variëren met andere ingrediënten. Voeg bijvoorbeeld een eetlepel pindakaas of wat aardbeien er aan toe. Sluit de pot goed af met de deksel en shake voor ongeveer 5 minuten. Zet het mengsel daarna voor drie uur in de vriezer en Voilà! Met dit recept kun je wel drie porties ijs uit de pot halen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Delish UK (@delishuk)

Zakje met zipsluiting

Vind je drie uur wachten nou te lang? Dan heeft Chrissy Teigen de oplossing. Om op deze manier ijs te maken heb je twee zakjes met zipsluiting nodig. Een grotere en een kleinere. Het kleine zakje vul je bijvoorbeeld met 250 ml verse slagroom, 1 ½ eetlepel kristalsuiker, 1 ½ theelepel vanille-extract en 5 gecrunchte koekjes (bv. Oreo’s). Sluit het zakje vervolgens af en zorg ervoor dat er zo min mogelijk lucht in zit. Doe het kleine zakje vervolgens in het grote zakje en vul deze met ijsblokjes en Himalaya zout. Schud nu voor ongeveer 10 minuten en tadaa!

Bevroren banaan

Heb jij toevallig nog wat overrijpe bananen liggen? Gooi ze niet weg, maar maak er ijs van! Pel en snij de banaan in kleine stukjes en leg deze dan in de vriezer voor ongeveer 4 uur. Doe de bevroren banaan vervolgens in de blender en dan kan je genieten van een heerlijk gezond bananenijsje.

Mixer

Tot slot kun je ook een garde of mixer gebruiken om ijs te maken. Voor dit recept heb je maar drie ingrediënten nodig. 80 gram gecondenseerde melk, 500 ml verse slagroom en 2 eetlepels whisky of een andere sterke drank. Deze ingrediënten doe je in een grote kom en mix het geheel voor ongeveer 10 minuten tot het mengsel romig is en in volume is gegroeid. Ze dit vervolgens voor 6 uur in de vriezer en je kan gaan genieten van je zelfgemaakte schepijs!

Lees ook: Recept: ovenpasta met romige Boursin saus

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Pexels