Ingrediënten
  • Voor de crumble:
  • 300 gram bloem
  • snufje zout
  • 175 gram basterdsuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • Voor de vulling:
  • 450 gram appels (± 4 stuks)
  • 50 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 theelepels kaneel
Hanna Mellema
15 min. + oventijd 45 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • Voor de crumble:
  • 300 gram bloem
  • snufje zout
  • 175 gram basterdsuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • Voor de vulling:
  • 450 gram appels (± 4 stuks)
  • 50 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 theelepels kaneel

Dit recept kán eigenlijk niet mislukken

Heb je niet zoveel tijd om een dessert te maken? Of heb je gewoon zomaar zin in iets lekkers? Dan is deze appel crumble het ideale recept voor jou. Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig, en je hoeft er echt geen keukenprins(es) voor te zijn. Met een kwartiertje heb je de apple crumble in de oven staan, en niet lang daarna kun je genieten van een overheerlijk toetje! 

Zo maak je een apple crumble:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • We beginnen met de crumble. Hiervoor doe je de bloem, het zout en de suiker in een kom. Roer dit door zodat de ingrediënten goed gemixt zijn.
  • Snijd de boter in blokjes, en voeg die in kleine porties toe. Nadat je een paar blokjes hebt toegevoegd, kneed je het even door. Als alle boter er doorheen zit, moet het deeg eruitzien als dikke broodkruimels.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd deze in kleine blokjes. Doe dit in een kom, samen met de suiker, bloem en kaneel. Roer even door.
  • Neem een medium ovenschaal van ongeveer 24 cm. Vet deze in met wat boter. Giet dan het appelmengsel in de schaal, en schep daar het crumble deeg bovenop.
  • Zet de schaal voor ongeveer 40-45 minuten in de oven, totdat de bovenkant bruin is en je het appelmengsel ziet bubbelen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Jum! Zo maak je deze heerlijke Nutella bladerdeeg swirls

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: BBC | Beeld: Adobe Stock