Pesto-plukbrood is het nieuwe stokbrood!

Pesto-plukbrood is onze nieuwe favoriete snack! Het heeft een heerlijk kruidig smaakje door de pesto en past perfect bij de soep of op de borrelplank. En je kunt het heel makkelijk zelf maken!

Misschien heb je het wel eens in een restaurant gegeten of heb je het ooit een keer zelf gemaakt; plukbrood. Plukbrood is een zacht brood dat uit elkaar getrokken kan worden en vaak een heerlijk kruidige smaak heeft. Het ziet eruit als een culinair hoogstandje maar is in werkelijkheid heel erg makkelijk te maken. Vandaag delen we daarom een recept voor pesto-plukbrood met je, lekker voor bij de soep of zomaar als hapje. Ze zullen bij je gasten als warme broodjes over de toonbank gaan! Letterlijk;)

Dit heb je nodig:

  • 250 gram brood bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel gist
  • 150 ml warm water
  • 1 theelepel olijfolie
  • 150 gram groene pesto
  • geraspte kaas

Zo maak je het:

Maak het brooddeeg door de bloem, het zout en het gist door elkaar te mengen, warm water en olijfolie toe te voegen en het geheel om te scheppen tot een glad mengsel. Bestrijk een snijplank met bloem en kneed hierop het deeg 7 tot 10 minuten tot het een plakkerige bal wordt. Vet een kom in met olijfolie, stop het deeg hierin, dek af met vershoudfolie en laat het 1 uur rijzen op een warme plek. Maak hierna kleine balletjes van het deeg, rol ze door de pesto en stop ze in een ingevet bakblik (bijvoorbeeld een taartvorm). Laat de kleine balletjes weer een uur rijzen, bestrooi met geraspte kaas en stop ze 20-25 minuten op 180 graden in de oven. Eet smakelijk!

Tip: serveer het eens met aioli!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: ProperTasty | Beeld: Videostill YouTube