Christel

Makkelijker kan het niet!

Soms heb je tergend veel zin in een chips, maar kun je het niet opbrengen om naar de supermarkt te gaan. Als je aardappelen in huis hebt, hoeft dat ook helemaal niet. Je kunt heel makkelijk binnen twee minuten je eigen chips maken!

Chips is zowel een vriend als een vijand. Deze vette snack smaakt zo goed, maar zit bomvol met calorieën. Gelukkig kun je zelf ook chips maken en deze is veel minder vet dan de chips die in de supermarkt ligt.

Wat heb je nodig voor twee porties?

  • Twee aardappelen
  • 40 milliliter olijf- of zonnebloemolie
  • IJswater
  • Twee theelepels zout

Wat moet je doen?

  1. Snijd met een scherp mes de aardappel zo dun mogelijk in schijfjes. Neem je tijd om de aardappelen te snijden, om ongelukken te voorkomen. 
  2. Leg de aardappelschijfjes voor twee à drie minuten in ijswater, zo wordt de chips extra knapperig.
  3. Droog beide kanten van de aardappel met keukenpapier.
  4. Bedek een bord met bakpapier en leg de aardappelschijfjes hierop. Bestrijk de bovenkant van het schijfje met wat olie en draai de schijfjes daarna om en smeer de andere kant van de aardappel ook in met olie.
  5. Doe de chips voor ongeveer twee minuten in de magnetron. Draai de aardappelschijfjes daarna om en zet het bord nog een keer voor één minuut in de magnetron. Sprenkel vervolgens wat zout over de chips. Is je chips nog niet knapperig genoeg? Doe de schijfjes dan nog een keer in de magnetron voor dertig seconden. Draai de chips daarna om en zet het bord weer dertig seconden in de magnetron.
  6. Wil je liever chips met een smaakje? Lees dan snel verder op de volgende pagina.