Desy
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 4 handen vol sperziebonen
  • 3 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 7 eetlepels olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui

Een smaakvolle variant van de sperzieboon!

Lekkere groene sperzieboontjes, wie kent ze niet? De heerlijk frisse peulvrucht, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika, is een vaak geziene groente op menig Nederlands’ diner-bordje. En nu hebben we een heel lekker recept voor een smaakvolle variant van de sperzieboon!

Meestal zijn we niet zo creatief met onze groente; een beetje nootmuskaat, een beetje zout en soms een zakje voor een sausje. Daar stopt de creativiteit dan ook wel een beetje. Zonde! Je kunt namelijk veel meer met de heerlijke sperzieboon dan je altijd hebt gedacht. Wist je bijvoorbeeld dat een beetje amandel over de sperziebonen heen strooien al een heel verassend verschil maakt? Het recept dat we je vandaag laten zien zal je sperziebonen nog veel lekkerder laten smaken! Kijk op de volgende pagina voor de ingrediënten en de bereidingswijze.

Wat moet je doen?

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en dop ondertussen de sperzieboontjes.
  • Doe de sperziebonen in de pan wanneer het water kookt en laat 5 minuten doorkoken.
  • Maak ondertussen de dressing: doe de mosterd en de azijn in een kom en giet al roerend de olijfolie erbij. Breng op smaak met zout en peper (niet teveel!), fijngehakte ui en de knoflook.
  • Haal de boontjes uit de pan, giet ze af en meng ze met de dressing wanneer ze nog warm zijn. Serveer direct!

Lees ook: Last van een opgeblazen gevoel? Dat kan aan deze groenten liggen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron en beeld: Family food on the table