Jasmijn

Je hoeft alleen maar een kort stappenplan te volgen

Zoete aardappel is de laatste jaren een echte rage. We snappen wel waarom, want je kunt er vele heerlijke gerechten mee maken. Toch is het niet altijd even makkelijk om hem goed gaar te krijgen. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij waarmee het wél lukt en je thuis kunt genieten van de perfecte zoete aardappel.

Meestal in de oven

Zoete aardappel zit bomvol vitamine C en vezels, wat het een ideaal ingrediënt maakt als je een gezonde maaltijd wilt bereiden. Bovendien kun je er allerlei kanten mee op. Toch wordt er het vaakst gekozen voor de bereiding in de oven. De zoete aardappel vormt dan een goede basis voor het gerecht en kan worden gevuld met allerlei toppings. Hoe krijg je het nou voor elkaar dat hij precies knapperig genoeg is? Wij hebben een simpel stappenplan voor je.

Wassen en scrubben

Het is belangrijk om een zoete aardappel altijd eerst te wassen met wat water en hem zachtjes te scrubben, zodat eventueel achtergebleven aarde verwijderd wordt. Bakpapier op de bakplaat is een must, omdat zoete aardappelen tijdens het bakken vaak behoorlijk sappig worden en kunnen lekken. Met een simpel bakpapiertje bespaar je jezelf een hoop schoonmaakwerk achteraf.

Prikken en rollen

De volgende stap in het proces naar de perfect gebakken zoete aardappel is het prikken van gaten. Door met een vork een aantal gaatjes in de aardappel te maken, zorg je ervoor dat hij minder lang gebakken hoeft te worden en niet barst door de stoom van de oven. Ben je van plan de aardappel met schil op te eten? Dan is het verstandig om hem na het prikken van de gaatjes in olijfolie te rollen. Dat zorgt ervoor dat hij tijdens het bakken meer smaak krijgt en knapperig wordt.

Bakken en smullen

Bak de zoete aardappel 45 minuten op 220 graden. Controleer of hij klaar is door een vork in het dikste deel te steken. Als je daarbij geen weerstand ondervindt, mag hij de oven uit. Snijd hem doormidden, vul hem met toppings et voilà: net als in de restaurants. Eet smakelijk!

Lees ook: Overheerlijk recept: zo maak je gevulde kipnuggets

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash, Rajesh Kavasseri