45 min.
4 pers.

Met een paar ingrediënten maak je deze lekkere ovenschotel al

De ovenschotel is één van de makkelijkste gerechten die je kan maken, het enige wat je hoeft te doen is ingrediënten een beetje voorgaren, alles in een schaal gooien en de oven inschuiven. Na een tijdje wachten heb je een heerlijk smaakvol en voedzaam gerecht op tafel, wat wil je nog meer? Je kan ontzettend improviseren met een ovenschotel, het is bijvoorbeeld ideaal voor kliekjes of als je de voorraadkast en koelkast eens leeg wilt maken. De meeste dingen smaken prima bij elkaar met een lekkere lading gesmolten kaas erover.

Deze variant met prei en gehakt is simpel, maar ontzettend smaakvol.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bak ondertussen het gehakt rul in de pan en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Snijd de prei in dunne ringen en voeg dit toe aan het gehakt.
  • Meng de crème fraîche met het ei, de kookroom, knoflookpoeder en verse peterselie in een mengbeker.
  • Schep het gehakt en de prei in een ovenschaal en schenk de saus hieroverheen.
  • Maak af met een lekkere laag geraspte kaas, schuif voor 30 minuten de oven in en klaar!
  • Eet smakelijk 🙂

Lees ook: Deze koolhydraatarme pannenkoeken zijn de perfecte vervanger van de normale pannenkoek

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: pxhere

Ingrediënten
  • 150 gr rundergehakt
  • 1 prei
  • 175 crème fraîche
  • 5 eetlepels kookroom
  • 1/2 knoflookpoeder
  • Verse peterselie
  • 1 ei
  • 50 gram geraspte kaas