Sabine

Het ziet er ingewikkeld uit, maar het tegendeel is waar!

Mensen met twee linker (kook)handen opgelet. Hoewel een culinair hoogstandje à la Gordon Ramsay misschien iets hogere wiskunde is, is dit mooie bloemetje een creatie die iedereen uit zijn koksmouw kan schudden. Je imponeert je gasten ermee, maar houdt geen migraine over van je kookdebacle. Win-winsituatie als je het ons vraagt.

Dit heb je nodig:

  • 4 dunne worstjes
  • 4 lange satéprikkers
  • 4 plakken bladerdeeg
  • 60 gram geraspte kaas
  • snufje peper
  • 4 eidooiers

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de zijkanten van de worstjes af en spies de worstjes daarna in de lengte aan de satéprikker. Snijd de worst daarna ‘in plakjes’. Doordat de satéprikker door de worstjes zit, kunnen de worstjes niet helemaal in plakjes gesneden worden en dat is precies de bedoeling. Verwijder na het snijden de sateprikker.
  • Verbind het eind en het begin van een worstje met elkaar zodat een rondje ontstaat. Doe dit met alle worstjes.
  • Plaats daarna een ramekin, die iets groter dan het worstje is, op de plak bladerdeeg en snijd deze uit. Doe dit met alle vier de plakken bladerdeeg zodat er 4 rondjes bladerdeeg overhoudt.
  • Plaats de ronde worstjes op de plakken bladerdeeg. Gebruik een satéprikker om de bladerdeeg in de voegen van het worstje te duwen. Zo ontstaat een bloemetje. Is het niet helemaal duidelijk? Bekijk dan de video onderin het artikel.
  • Plaats de bloemetjes op de bakplaat. Verdeel de geraspte kaas in het midden van de ‘bloem’. Strooi eventueel nog wat peper over de kaas.
  • Doe de worstenbloemetjes daarna tien minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de bloemetjes er na tien minuten uit en plaats het eidooier bovenop de kaas’ stempel’ van de bloem.
  • Plaats de bloemetjes daarna nog 3 minuten in de oven. Serveer daarna direct. 

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: ChefClub | Beeld: Videostill