Kookfans

Een prachtige roos

Mocht je het zat zijn om telkens dezelfde verjaardagstaart te maken, dan is dit recept echt iets voor jou. Deze prachtige reuzentaart is een flinke klus. We geven toe dat het wel een beetje intimiderend is als je een beginner bent, maar we beloven je dat de taart niet alleen prachtig en enorm groot is, maar ook erg lekker!

Om de verjaardag van haar dochter te vieren, demonstreert bakgoeroe Vanessa Anderson van Cake Style hoe je de roos kunt maken. Het is geweldig om haar de mega grote bloem te zien maken met lagen van vanilletaart, heldere en kleurrijke botercrème-glazuur en chocolade om de taart mee te versieren. Zeg nou zelf, wie zou er niet zo’n taart willen serveren?

De meeste mensen gaan er vanuit dat de rozentaart bloemblaadjes van fondant nodig heeft, maar Vanessa gebruikt hiervoor chocolade waarmee ze kan versieren en allerlei vormen en figuren kan maken. Fondant zou vulling nodig hebben en de bloemblaadjes op de laatste rij zouden eenvoudig kunnen gaan hangen of breken.

Bekijk hier het geweldige filmpje waarin Vanessa Anderson stap voor stap uitlegt hoe jij zelf ook deze prachtige rozentaart kunt maken:

Lees ook: Deze koolhydraatarme pannenkoeken zijn de perfecte vervanger van de normale pannenkoek

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: Cake Style | Beeld: videostill