20 min.
3 pers.

Een heerlijke manier om zalm te bereiden

Makkelijk, snel, lekker en gezond: deze zalm uit de airfryer is het allemaal. Het zoet-pittige laagje is in mum van tijd klaar en zorgt ervoor dat je zalm net even anders smaakt dan normaal. Door de zalmfilet te bereiden in de airfryer, blijft dit recept ook nog eens vetarm. Lekker door salade of naast een bordje verse groenten.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de honing 10 seconden in een hittebestendige kom in de magnetron.
  • Voeg de kurkuma, koriander, chilipoeder, chilivlokken en het zout en de peper toe aan de verwarmde honing. Roer goed door totdat alles is gemengd.
  • Was de zalmfilets en dep de zalm droog. Smeer de filets dan in met de honing-chilisaus. Zorg ervoor dat ook de zijkanten met de saus zijn bedekt.
  • Doe de zalmfilet in de airfryer op 200°C en bak gedurende 12 minuten.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Honingknoflook-zalm

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Pexels

Ingrediënten
  • 3 zalmfilets, ongeveer 2.5 cm dik
  • 1,5 eetlepel koriander
  • 0,5 eetlepel kurkuma
  • 0,5 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • 85 gram honing
  • Peper en zout