Kookfans

Wijn is fijn

Wat nou als je de sportschool zou kunnen overslaan en gewoon kan relaxen met een glas rode wijn en daarmee tóch hetzelfde resultaat kan bereiken? Volgens een studie van de Universiteit van Alberta in Canada zou dit wel degelijk kunnen. Volgens hun heeft een glas rode wijn dezelfde effecten als één uur sporten in de sportschool.

Het begint allemaal met resveratrol, wat het belangrijkste bestandsdeel in rode wijn is wat betreft de voordelen voor de gezondheid. De studie toont aan dat het de fysieke prestatie, spierkracht en de hartfunctie verbetert. Een vergelijkbare verbetering met sporten. Een van de onderzoekers, Jason Dyke, zei het volgende:

“We waren enthousiast toen we zagen dat resveratrol vergelijkbare resultaten vertoonde met wat je zou zien na een intensieve training van je uithoudingsvermogen. Ik denk dat resveratrol patiënten zou kunnen helpen die willen sporten maar daar fysiek niet toe in staat zijn. Resveratrol kan de oefening voor hen nabootsen en de effecten verbeteren van de kleine hoeveelheid oefeningen die ze wel kunnen doen.”
Lees op de volgende pagina verder over dit interessante onderzoek!

Er is een grote hype geweest de laatste jaren over rode wijn en de positieve effecten ervan op de gezondheid. Het meeste ervan lijkt te worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Dit nieuwe onderzoek is behoorlijk bijzonder en zou de fitnessindustrie weleens serieuze schade kunnen gaan toebrengen. Als mensen ontdekken dat ze mogelijk de fitnesschool links kunnen laten liggen en in plaats daarvan een heerlijk glas rode wijn kunnen nemen.

Lees ook: Deze koolhydraatarme pannenkoeken zijn de perfecte vervanger van de normale pannenkoek

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

 Bron: Flair | Beeld: Pexels