Desy
10 min.
1 -2 pers.
Ingrediënten
  • 1 ei
  • 300 gram poedersuiker

Meringues met maar twee ingrediënten!

Heerlijk: deze ontzettend lekkere meringues maak je met maar twee (!) ingrediënten! Normaal gesproken moeten meringues een uur in de oven, maar deze maak je binnen drie minuten klaar! Lees hier hoe dat kan en hoe je ze maakt.

2 ingrediënten

Hapjes die lekker snel klaar zijn en proeven alsof je uren in de keuken hebt gestaan: wij houden ervan! Bijvoorbeeld deze simpele hapjes of deze pasta met maar drie ingrediënten; weinig ingrediënten en toch een heerlijke smaak! Vandaag hebben we weer een topreceptje voor je, je kunt met maar twee ingrediënten namelijk overheerlijke meringues maken. Je hebt er alleen ei en 300 gram poedersuiker voor nodig en de magnetron doet het werk voor je.

Zo maak je het:

  • Neem een ei en scheidt het eiwit van het eigeel (er staat een handig trucje in het filmpje!).
  • Voeg het eiwit bij de 300 gram poedersuiker in een ruime kom en kneed met je handen tot er een bal ontstaat.
  • Pluk een beetje deeg van de bal en maak hier kleine balletjes van.
  • Bekleed een bordje met keukenpapier en leg hierop vier kleine deegballetjes.
  • Zorg dat er genoeg ruimte tussen de balletjes zit.
  • Zet het bordje ongeveer één à twee minuten in de magnetron op 750 tot 800 watt.
  • Wanneer je het bordje eruit haalt heb je meringues! Heerlijk met slagroom en aardbeien!

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: videostill