Maak je geen zorgen: je proeft niets van de mayonaise

Op het internet zijn genoeg recepten te vinden voor hoe je from scratch een cake kunt bakken. Het resulteert vaak in heerlijke baksels, maar je moet er wel allerlei ingrediënten voor in huis halen. En wat ga je doen met de overgebleven halve verpakking zelfrijzend bakmeel? Ook geen zin in restjes van het bakken? Maak je cake dan op een andere manier.

Het tweede ingrediënt

Deze cake is lekker foolproof en je hebt er alleen maar een pot mayo voor nodig en een kant-en-klare cakemix. Ben je wat sceptisch over het gebruik van mayonaise in een cake? Maak je geen zorgen, je cake zal niet naar mayonaise smaken. Mayonaise is in principe een combinatie van olie en eieren en daarom kun je het perfect gebruiken om een cake mee te bakken. Ook bevatten veel mayonaisesoorten citroensap of azijn en deze ingrediënten kunnen de smaak van je cake juist intenser maken.

Zo ga je te werk

Kijk op de achterkant van de cakemix naar hoeveel olie/boter en eieren je zou moeten gebruiken en vervang die hoeveelheid voor mayonaise. Vraagt een mix bijvoorbeeld om 150 milliliter olie? Voeg dan 150 gram mayonaise toe. Voeg water toe als de mix daarom vraagt.

Eieren

Wil je alsnog graag eieren toevoegen aan je cake? Dat kan. Je cake wordt dan nog rijker van smaak, maar het is voor dit trucje niet noodzakelijk. Met enkel mayonaise en een cakemix kom je een heel eind!

Lees ook: Recept: cheeseburger cupcakes

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Metro UK | Beeld: Unsplash, American Heritage Chocolate, Calvé