Sabine

Er gaat wel wat meer werk in zitten, maar het is het waard!

Van oud brood wordt niemand blij, maar gelukkig kun je het oude brood een tweede leven geven. Door er wentelteefjes van te maken bijvoorbeeld. Opeens is dat oude, taaie stuk brood een stuk lekkerder. Wist je dat je wentelteefjes overigens nóg lekkerder kunt maken met de volgende trucjes?

Het brood

We hadden het net inderdaad nog over oud brood, maar wentelteefjes kun je uiteraard ook prima maken van vers brood. In dat geval kun je het beste gaan voor een brood dat niet voorgesneden is. Snijd zelf plakken en snijd ze extra dik, zo voorkom je dat je plak brood te dun is en zal scheuren door je melk-eimengsel.

Het melk-eimengsel

Je kunt gaan voor een standaard wentelteefjesbeslag door melk, ei en wat kaneel te mengen, maar je kunt het ook wat chiquer aanpakken. Voeg bijvoorbeeld wat vanille-extract of suiker toe. Er valt eindeloos te variëren met het beslag!

Dubbeldippen

De lekkerste wentelteefjes maak je door de bam twee keer in het melk-eimengsel te dippen. Het is daarom belangrijk om dik brood te gebruiken. Door de boterham twee keer in het mengsel te dippen, krijg je iets wat een kruising is tussen broodpudding en wentelteefjes. De binnenkant wordt lekker smeuïg en de buitenkant is lekker knapperig.

Zo ga je te werk:

Dip eerst een plak brood in het mengsel en laat beide kanten 10 seconden in het mengsel liggen. Bak daarna in een koekenpan zoals je normaal ook zou doen. Zorg ervoor dat je wentelteefje goed gaar is. Laat daarna afkoelen en dip je wentelteefje daarna nogmaals 10 seconden per kant in het mengsel. Bak opnieuw in de koekenpan en tada: je hebt een wentelteefje dat nog lekkerder is! Serveer met suiker, vers fruit of slagroom.

Lees ook: Recept: opgerolde wentelteefjes met gebakken banaan

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Unsplash, Abe Livi