Naomi

Deze tilapia vissticks zijn heerlijk voor jong en oud

Vissticks zijn alom geliefd. Vaak halen we ze uit de diepvries in de supermarkt, terwijl ze eigenlijk heel makkelijk zelf te maken zijn. En als je ze zelf maakt, kan je ze zo groot maken als jij wilt. Geen reden om het niet te proberen dus!

Wat heb je nodig? (voor 4 vissticks)

  • 2 tilapia filets, gehalveerd
  • een halve zak tortillachips
  • 2 eieren
  • een schaaltje bloem
  • 2 eetlepels knoflookpoeder
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels chili-vlokken
  • 2 eetlepels gemalen komijn
  • 2 eetlepels limoenrasp

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Maal de tortillachips fijn. Dit kan gedaan worden door de chips in een plastic zak te doen en ze fijn te rollen met een deegroller of door ze in de keukenmachine te vermalen.
  • Meng de bloem met de kruiden en de limoenrasp.
  • Vul vervolgens 3 schalen. Eén schaal met bloem, één schaal met tortillachips en één schaal met twee geklutste eieren.
  • Haal vervolgens de tilapia door alle drie de schalen in de volgende volgorde: bloem, ei, chips.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de gepaneerde visfilets hierop.
  • Bak de visfilets in 12 tot 15 minuten goudbruin. Keer ze halverwege de tijd één keer om, zodat ze aan beide kanten even mooi bruin worden.

Eet smakelijk!

Wil je meer visgerechten? Dat kan:

Bron: The Domestic Geek | Beeld: videostill