Christel

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een taartvorm met bakpapier en vet de zijkanten in.
  • Doe de eieren, suiker en zout in een kom en mix dit tot er een dik en lichtgeel beslag ontstaat. Let op: dit kan erg lang duren.
  • Voeg de meel, maizena, amandelen en bakpoeder toe en klop dit opnieuw tot een geheel. Schenk de boter erbij en klop opnieuw.
  • Schenk het mengsel in de taartvorm en zet deze voor 35 á 40 minuten in de oven.

  • Maak ondertussen de vulling voor de taart. Doe de slagroom en Klop-fix in een om en klop dit stijf.
  • Klop daarna de mascarpone, volle kwark en jam in een andere kom tot een geheel.
  • Schep vervolgens de slagroom bij het mascarponemengsel en vouw dit tot een egale massa.
  • Snijd de cake in de lengte in de breedte in drie stukken, zodat je als het ware drie dunne bodems houdt.
  • Leg één van de cakebodems op een bord en besmeer de bovenkant met een derde deel van de aardbeienjam. Verdeel hierover vervolgens een derde van het mascarponemengsel.
  • Leg vervolgens de tweede cakebodem en herhaal het ritueel.
  • Leg de derde bodem hier bovenop en verdeel de overige jam over de bovenkant. Besmeer de bovenkant vervolgens met het mascarponemengsel en besmeer ook de zijkanten hiermee.
  • Druk de verschillende Duplo-repen om en om tegen de zijkant van de taart aan.
  • Verdeel de arbeiden over de bovenkant van de taart. Bind lint om de taart heen zodat de Duplo-repen aan de taart blijven zitten en zodat het er bovendien mooi uitziet!
  • Geniet ervan!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: CookBakery | Beeld: videostill

Pagina 2/2