31 juli 2017

De basis bestaat uit maar 2 ingrediënten!

De smaak zal niet veel verschillen met die van het klassieke worstenbroodje, maar je weet met dit worstendekentje wel de show te stelen. Het ziet er superschattig uit en het is helemaal niet moeilijk om te maken. Dus waar wacht je nog op? Schud de handen uit de mouwen en ga een de slag met deze worstensnack!

Dit heb je nodig:

  • 3 plakken bladerdeeg
  • 6 – 8 knakworsten 
  • gesmolten boter
  • grof zeezout
  • saus (om in te dippen)

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen zodat de plakken soepel worden.
  • Bestuif het aanrechtblad met een beetje bloem. Leg de twee plakken bladerdeeg tegen elkaar aan en gebruik een deegroller om de stukken aan elkaar vast te maken en om het deeg wat dunner, langer en breder te maken.
  • Snijd het bladerdeeg daarna in de lengte in 8 horizontale repen.
  • Verplaats de bladerdeegrepen daarna naar een ingevette bakplaat
  • Vouw daarna om het reepje een reep terug. Leg daarna de eerste knakworst op de repen en vouw daarna de andere bladerdeegrepen terug over de knakworst. Vouw nu de repen die eerst bleven liggen terug en leg daarna een nieuwe knakworst op de repen. Vouw daarna de andere repen weer terug. Op deze manier worden de knakworst in het beslag geweven. Bekijk onderstaande video om te zien hoe het vouwen precies moet.
  • Smeer het deeg daarna in met gesmolten boter en besprenkel het met zout.
  • Bak het worstendekentje in 20 tot 25 minuten gaar in de oven. Snijd het daarna in een paar stukken en dip in een saus naar keuze.

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish